Opće odredbe uvjeta prodaje

Nositelj svih prava na internet stranici persistencewoman.com je „Persistence d.o.o.“, Ulica Tina Ujevića 18, Rovinj, OIB:72937715744(dalje u tekstu: Persistence). Persistence putem navedene stranice pruža uslugu prodaje putem svog servisa – Persistence woman web shop sustava online kupovine (dalje u tekstu: Web shop). Korištenjem usluge Web shop-a i svih pridruženih stranica i servisa na persistencewoman.com domeni smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga putem Aplikacije te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg kupca i Aplikacije, smatraju se sastavnim dijelom takvih Ugovora.

Pružatelj usluge internet prodaje putem Web shop-a je „Persistence d.o.o.“, Ulica Tina Ujevića 18, Rovinj, OIB:72937715744.

Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim vašim pravima i obvezama.

Persistence pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Persistence pridržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja kao i ostalih usluga i podstranica koje su sastavni dio Web shop-a u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Persistence pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge Aplikacije u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta te Općih uvjeta korištenja.

Korištenje usluga Web shop-a odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje Web shop-a od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Persistence ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.
Kupljeni proizvodi koriste se na vlastitu odgovornost i isti se ne mogu smatrati zamjenom za liječničku ili nutricionističku terapiju.

Persistence se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na persistencewoman.com. Persistence zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda.

Opis usluge, uvjeti i odredbe

PPersistence nudi prodaju kozmetičkih artikala i preparata potrošačima Republike Hrvatske i EU. Potrošači imaju mogućnost pregleda trenutno dostupnih proizvoda objavljenim na internetskim stranicama persistencewoman.com.

Uloga Persistence d.o.o. je:

 • naručene proizvode potrošaču nakon zaprimljene uplate u cijelosti, dostaviti na adresu potrošača ili na drugačiji način ukoliko je tako dogovoreno između trgovca i potrošača
 • provjeriti da li je dostavna služba potrošaču dostavila proizvod te obavijestiti trgovca o eventualnom kodu za praćenje pošiljke
 • osigurati mogućnost potrošaču pravo na povrat sredstava za plaćeni proizvod u roku 14 dana

Potrošačima je strogo zabranjeno:

 • Objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
 • Objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje potrošač zna ili pretpostavlja da su lažne a čije bi korištenje moglo naštetiti drugim korisnicima
 • Lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge fizičke ili pravne osobe
 • Manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga portala
 • Objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
 • Iznošenjem detalja o suradnji s Persistence -om d.o.o. u javnosti
 • Objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja potrošača bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
 • Svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softwarea i/ili hardware I telekomunikacijske opreme
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja potrošača

Persistence   zadržava pravo poduzimanje zakonskih mjera u slučaju da potrošač radi i djeluje na štetu ugleda i časti Persistence -a.

– Registracija i narudžba

Maloljetnim osobama se zabranjuje korištenje internetskih stranica i Web shop-a za naručivanje.

Ukoliko Persistence primijeti maloljetnog registriranog potrošača, bez odgode će mu suspendirati korisnički račun.

Registrirani korisnik pristaje da se kupnja putem Web shop-a za naručivanje vrši na način da proizvode i usluge dostupne bira na temelju slike i osnovnog opisa proizvoda. Slike proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. S obzirom na mogućnosti individualnog podešavanja monitora na računalu, razlike u percepciji boje proizvoda od strane ljudskog oka I sl., Persistence ne jamči potpunu sukladnost boja proizvoda s bojama kako ih registrirani korisnik vidi na zaslonu svog monitora. Za kupovinu potrebno je odabrati varijacije artikla ( opcionalno ), broj komada i zatim kliknuti “Dodaj u košaricu”. Nastavak kupovine se odvija otvaranjem same košarice te klikom na gumb “Idi na blagajnu”.

Korisnik dostavlja svoje podatke te provjerava njihovu točnost.

Korisnik odabire gumb Slijedeće te bira način plaćanja i način dostave.

Načini dostave: Slanje poštom, Osobno preuzimanje

– Otkazivanje ili izmjena odobrene narudžbe

Potrošači narudžbu s obvezom plaćanja ne uplate, imaju pravo otkazati ili stornirati odobrenu narudžbu te raskinuti Ugovor o obavljanju usluge i kupnje za narudžbu u roku 14 dana od dana odobrenja narudžbe – sklapanja Ugovora.

Svaka narudžba potrošača prolazi proces odobrenja. U cilju zaštite potrošača, svi naručeni proizvodi se provjeravaju na stanju kao i njihova dobavljivost. Ukoliko svi proizvodi zadovoljavaju uvjete za naručivanje ( dostupnost ) narudžba potrošača će biti odobrena. U tom trenutku se Ugovor o kupnji i usluzi stavlja na snagu te svaka strana zadržava svoja prava i obveze iz Ugovora.

U odobrenoj narudžbi potrošači mogu zatražiti dodavanja dodatnih proizvoda u narudžbu. S novom cijenom narudžbe, potrošači se moraju složiti pisanim putem.

Ukoliko Persistence naknadno ustanovi da je došlo do promjene stanja nekog od naručenih proizvoda ( u status narudžbe: “Odobrena”, “U obradi” ), bez odgode će o tome obavijestiti potrošača te ponuditi zamjenu za neki drugi proizvod, ili povrat razlike sredstava za proizvod koji je nedostupan.

Ukoliko se ustanovi da se za potrošača ne može naručiti niti jedan proizvod iz narudžbe i da se ne može pronaći rješenje za zamjenski proizvod, Persistence će vratiti cijeli uplaćeni iznos potrošaču

Persistence pridodaje posebnu pažnju kupcima koji prvi put naručuju te dostavljene osobne podatke provjeravaju u cilju sprječavanja lažnih narudžbi i mogućih prevara na štetu potrošača koji narudžbu nikada nisu niti napravili. Ovakvi slučajevi pokušaja prevare će biti bez odgode proslijeđeni nadležnim državnim institucijama na obradu.

– Statusi narudžbi i cijene

Svaka narudžba potrošača prolazi proces odobrenja. U cilju zaštite potrošača, svi naručeni proizvodi se provjeravaju na stanju kao i njihova dobavljivost. Ukoliko svi proizvodi zadovoljavaju uvjete za naručivanje ( dostupnost ) narudžba potrošača će biti odobrena. U tom trenutku se Ugovor o kupnji i usluzi stavlja na snagu te svaka strana zadržava svoja prava i obveze iz Ugovora.

Tumačenje statusa narudžbi:
 • Na čekanju – korisnik koji pošalje narudžbu, ona dobiva status “Na čekanju”
 • Odobrena – korisniku je narudžba odobrena te su poslani podaci za plaćanje
 • Odbijena – korisniku je narudžba odbijena te se razlog odbijanja narudžbe šalje korisniku na e-mail
 • U obradi – zaprimljena je uplata za odobrenu narudžbu korisnika te se priprema dokumentacija za njeno provođenje
 • Provedena – narudžba koja je uspješno provedena i korisniku poslan račun i naručena roba

Cijene proizvoda izražene su u HRK i ne uključuju PDV. Persistence može odrediti određene popuste na kupovinu putem Web shop-a ( putem kupona za popuste ) koji se mogu odnosi na određeno vremensko razdoblje. Cijene proizvoda su podložne promjenama do trenutka odobravanja narudžbe.

Potvrdom Ugovora o kupnji i usluzi korisnici završavaju postupak kupovine.

Cijena dostave, te dodatnih troškova kupljenih proizvoda je uključena u konačnu cijenu narudžbe koju kupac uplaćuje na račun.

Potrošači svoje odobrene narudžbe mogu plaćati na slijedeće načine, prilikom čega sami odlučuju o načinu uplate:
 • Uplatom putem opće uplatnice u poslovnicama Banke, pošte i Fine na žiro račun Persistence-a
 • Uplatom putem internet I mobilnog bankarstva banaka na žiro račun Persistence-a
 • Plaćanje pouzećem

– Pravo na povrat sredstava – kašnjenje u isporuci

Potrošač je dužan po isteku 10. dana od dana kada je dobio potvrdu da je narudžba poslana, prijaviti kašnjenje u dostavi ukoliko ne primi narudžbu. Ukoliko kupac nije prijavio u roku 30 dana od dana slanja potvrde kašnjenje u dostavi, Persistence će smatrati da je potrošaču proizvod stigao te naknade reklamacije u isporuci proizvoda neće uvažiti. Kašnjenje u dostavi se prijavljuje isključivo pisanim putem na e-mail adresu info@persistencewoman.com.

Ukoliko potrošač ne podigne pošiljku u pošti ili carini, paket se vraća Persistence-u.

Ako se ne zaprimljeni proizvod vrati Persistence-u, potrošač ima pravo na povrat novaca za taj proizvod umanjen za povratnu cijenu poštarine.

– Jednostrani raskid Ugovora – unutar 14 dana od dana isporuke

Potrošač bez ikakvog razloga može vratiti proizvod trgovcu u roku 14 dana od dana predaje proizvoda potrošaču. Sve eventualne troškove povratnog slanja snosi potrošač. Proizvod koji se vraća trgovcu mora biti nekorišten te u originalnom pakiranju. Potrošač ima pravo na povrat sredstava ili slanje novog proizvoda nakon što trgovac zaprimi paket, a trošak slanja novog/zamijenjenog proizvoda snosi potrošač.

Potrošač je dužan vratiti proizvod trgovcu ukoliko želi ostvariti pravo na povrat novaca. Da bi potrošač mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Persistence o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ( Persistence d.o.o., Ulica Tina Ujevića 18, Rovinj ), ili elektroničkom poštom na info@persistencewoman.com, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Registrirani potrošači imaju pravo zatražiti pisanim putem deaktivaciju korisničkih računa bez plaćanja dodatnih troškova.

– Reklamacije i zamjene

Nakon ispunjene opravdane reklamacije, prvenstveno potrošač bira način na koji će ona biti riješena. Persistence je uvijek na strani potrošača u slučajevima reklamacije te zastupa interese potrošača i napraviti će sve potrebne korake i predradnje kako bi potrošač ostvario povrat novaca ili zamjenu za drugi proizvod.

Persistence savjetuje kupce u vezi reklamacija te obavlja kompletan proces reklamacije prodavaču u ime kupca. Persistence obvezuje se postići maksimum za kupca oslanjajući se na znanje, pravila internet kupovine, iskustvo i ugled među prodavačima.

– Materijali nedostaci

Nedostatak postoji:
 • ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
 • ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata,
 • ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,
 • kad je prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,
 • ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),
 • ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji,
 • ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.
Nedostaci za koje trgovac ne odgovara:
 • Trgovac ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati,
 • Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari,
 • Odredba stavka 2. ovoga članka ne primjenjuje se na ugovore koje fizička osoba kao kupac sklapa izvan svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti s fizičkom ili pravnom osobom koja kao prodavatelj djeluje u okviru svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti (potrošački ugovor),
 • Ali trgovac odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostatke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike

– Zaštita podataka

Persistence se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika Aplikacije te će podatke koristiti i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima. Persistence može prikupljati osobne podatke potrošača, kao što su ime, adresa, OIB, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste potrošač dobrovoljno dostavi Persistence -u.

Persistence će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjena ugovornih obveza te što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva potrošača kao i daljnjeg razvijanja te kvalitetnijeg pružanja svih usluga Persistence-a. v prikuplja, obrađuje i objavljuje podatke o potrošačima koji se odnose na način uporabe Web shop-a bez otkrivanja identiteta potrošača i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta potrošača.

Persistence prikuplja i bilježi podatke o IP-adresi (Internet Protocol Address) potrošača ili o lokaciji računala za potrebe sistemskog administriranja, rješavanja kvarova, potvrde preuzimanja sadržaja ili unapređivanja tehničkih aspekata internetskog servisa. Persistence će automatizirano bilježiti podatke o navikama korištenja Web shop-a od strane potrošača među ostalim i zapisničku datoteku o posjećenosti određenih stranica i/ili sadržaja. Takve podatke Persistence će koristiti isključivo u svrhu unapređivanja svoje usluge te prilagodbe i individualizacije promotivnih aktivnosti prema potrebama pojedinog potrošača. 

– Komunikacija s potrošačima

Registracijom i kupovinom dajete suglasnost da vas Persistence u svrhu promocije usluge i proizvoda može putem elektroničke pošte obavještavati o promjenama ili dodavanja sadržaja stranicama, popustima, akcijama, proizvodima ili promjeni načina pružanja usluge. Potrošač može u svakom trenutku opozvati navedenu suglasnost.